Landal Marker Wadden, een uniek verblijf op een eiland

0
466
Huisjes Landal Marker Wadden
De eilandhuisjes op Landal Marker Wadden

Marker Wadden, de nieuwe eilandengroep in het Markermeer, is een initiatief van Natuurmonumenten. Het is één van de grootste natuurherstelprojecten in Europa. Alleen het Haveneiland is toegankelijk voor publiek. In de havenkom liggen vier eilandhuisjes, die verhuurd zullen worden door Landal GreenParks vanaf het voorjaar van 2020. De verhuuropbrengsten worden geheel terug gegeven aan de natuur. Kortom een prachtig project en een unieke ervaring.

4 Duurzame Eilandhuisjes ingericht door Ikea

Het Haveneiland op Marker Wadden biedt prachtige uitzichten en lange wandel- en vlonderpaden, een uitkijktoren en vogelkijkhutten. Op dit onbewoonde eiland ben je midden in de natuur en ver weg van het drukke dagelijkse leven. In een kleine nederzetting zijn voorzieningen voor de ontvangst van bezoekers, zoals een eilandpaviljoen, gebouwtjes voor het beheer en toezicht, en een onderzoekstation. De vier kleine eilandhuisjes (4/5 persoons) die bij de havenkom liggen, zijn duurzaam ingericht door Ikea en helemaal energieneutraal. Ver weg van alles, midden in de natuur. Nieuwsgierig? Bekijk ze alvast hier!

Woonkamer Landal Marker Wadden Ikea
De woonkamer van de eilandhuisjes ingericht door Ikea
Slaapkamer Landal Marker Wadden Ikea
De slaapkamer van de eilandhuisjes ingericht door Ikea

Opbrengsten gaan naar de Natuur

Voor Natuurmonumenten was het vanzelfsprekend dat Landal als expert op het gebied van duurzame vakanties de verhuur verzorgt. Voor Landal GreenParks staat het ontdekken en beleven van de natuur voorop en de kans mee te investeren in onderzoek en natuurbehoud. Landal verdient niets aan de Marker Wadden, alle opbrengsten komen ten goede aan de natuur.

Eilandengroep Marker Wadden
Eilandengroep Marker Wadden

Eilandengroep Marker Wadden

Natuurmonumenten heeft de ambitie om van Marker Wadden een grote eilandengroep te maken van 10.000 hectare, die wordt aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Samen met Rijkswaterstaat wordt de natuur in het Markermeer hersteld en komt er nieuwe leefruimte voor vogels en vissen, maar ook voor mensen die hier kunnen uitwaaien. Het Haveneiland is open voor publiek. Het eiland is nog in ontwikkeling. De vier eilandhuisjes komen volgend voorjaar in de verhuur. Ook hervat dan de veerboot, die tot vorige maand regelmatig bezoekers naar het eiland bracht, de afvaarten.

Leefruimte Vogels en Vissen Marker Wadden
Leefruimte voor vogels en vissen op Marker Wadden

Ambitie Landal en Natuurmonumenten

Landal GreenParks en Natuurmonumenten hebben samen de ambitie om mensen een onvergetelijke ervaring in de natuur te geven. Door met elkaar een positieve impact op de natuur te realiseren, creëren zij de natuurbeschermers van de toekomst.

Meer informatie over het project Marker Wadden staat op www.markerwadden.nl

Landal Marker Wadden Haveneiland
Het Haveneiland op Marker Wadden

Informatie Landal Marker Wadden

Voor informatie en boekingen over de eilandhuisjes klik hier. Op deze website bestaat de mogelijkheid om je in te schrijven voor de nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen en voor de pre-sale; je krijgt hiermee als eerste de mogelijkheid om een verblijf te boeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here